zwangerschapsmassageZwanger ? …. Gefeliciteerd !

De zwangerschap is een mooie periode met veel veranderingen in je lichaam. Een normale zwangerschap duurt 40 weken, twee weken eerder of later bevallen is geen probleem. Bij een bevalling voor de 37e week spreek je van een premature (vroegtijdige) bevalling.

Gedachten, gevoelens en emoties van de moeder hebben invloed op de gezondheid en ontwikkeling van het kind. Als de moeder ontspannen is heeft dat een een positieve invloed op het ongeboren kind. Massages kunnen mede zorgen voor een prettige en ontspannen zwangerschap.

De zwangerschapsmassage kent verschillende fasen, trimesters genoemd.

Het 1e trimester loopt tot 12 weken (3 maanden).
In deze fase wordt de foetus gevormd. De massage draagt bij tot het verminderen van misselijkheid, en zorgt er voor dat u zich lichamelijk positiever en fitter gaat voelen en verlicht eventuele (zwangerschaps)hoofdpijn.
De zwangerschapsmassage kent verschillende fasen, trimesters genoemd.

Het 1e trimester – “grijze zone” – loopt tot 12 weken (3 maanden). In deze fase wordt de foetus gevormd. De massage draagt bij tot het verminderen van misselijkheid, en zorgt er voor dat u zich lichamelijk positiever en fitter gaat voelen en verlicht eventuele (zwangerschaps)hoofdpijn.

Het 2e trimester – tot de 6e maand.
De foetus gaat nu sneller groeien. Spieren, weefsels en organen vormen zich. Door de groei van de foetus zal de buik ook groeien. In deze fase kunnen de massages worden toegepast om eventuele krampen in de benen en/of pijnen in de rug (bekkenpijn) te verlichten. Rek pijnen, komen veelal voor rond de navel en in de banden rond het bekkenbodem gebied.
Door de massages zal slapeloosheid ook verminderen.

Het 3e trimester – “veilige zone” – de periode waarin alles verder groeit.
In deze periode dragen de massages bij om het totale lichaam te ontspannen. Vooral bekken, nek, rug, schouders, benen en voeten.

⬅︎ terug naar massages

bel voor een afspraak