fibromassage

Fibromyalgie wordt ook wel reuma van de weke delen genoemd.

De naam fibromyalgie komt van “fibro” (bindweefsel) “myo” (spier) “algie” (pijn) en betekent dus letterlijk bindweefselspierpijn. Volgens sommigen zijn de spieren te veel gespannen waardoor ze spierpijn en pijn aan de aanhechtingsplaatsen van spieren en pezen veroorzaken.
Over fibromyalgie bestaan veel misverstanden.

Een lichaam onder stress en pijn is in staat van “vluchten” of “vechten”. Met andere woorden, het systeem reageert alsof er gevaar dreigt. Hierdoor is de ademhaling oppervlakkig. Het hart maakt overuren en de reparatie en herstel van het lichaam staat in de wachtstand.
Uit verschillende (Amerikaanse) onderzoeken is gebleken dat massages een bijzonder gunstige uitwerking kunnen hebben.

Behandeling
De behandeling kan bestaan uit een behandeling tegen de pijn of een behandeling die bijdraagt aan beter slapen.

Pijn
Bij de behandeling tegen pijn concentreert de massage zich niet alleen op de tenderpoints, maar concentreren we de massage juist op de pijnlijke zones die u op dat moment ervaart.

Voor het beste resultaat is een kuur van 5 weken ( 2 behandelingen per week) het meest doeltreffend. Naast de massage is en blijft het belangrijk voldoende te bewegen.
In het begin kan de pijn toenemen, maar naarmate de kuur verder vordert zal de pijn afnemen en zult u zich veel beter gaan voelen.

Slapen
De behandeling voor het slapen kan het beste bij u thuis, op bed, worden gegeven. U kunt na afloop van de behandeling lekker op bed blijven liggen en u zult merken dat u die nacht veel beter slaapt. De volgende dag bent u beter uitgerust en zult u zich ook geestelijk beter voelen.

⬅︎ terug naar massages

bel voor een afspraak